Giriş Yap Ya da Kayıt Ol
CloseKayıtlı Kullanıcıyım
Giriş Bilgileri
Hesabınız Oluşturuldu!
Tebrikler! Hesabınız başarılı bir şekilde oluşturuldu! Biköy Organik hesabınızı kullanmaya başlamadan önce hesabınızın onaylanması gerekiyor.
Hesabınız onaylandığında e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Eğer hesabınız ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Oturum Kapatıldı
Oturumunuz güvenli bir şekilde kapatıldı. Artık bilgisayarı güvenli bir şekilde terk edebilirsiniz.
Alışveriş sepetiniz kaydedildi, bir dahaki oturumunuz da kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Muşmula Marmelatı
- 0,00 TL
- KDV Hariç: 0,00 TL
- Markalar Bikoy Organik
- Ürün Kodu: MŞMLT ( 300 Gr.)
- Stok Durumu: Tükendi
- Teslimat Süresi 2 İş Günü İçinde Kargoya Verilir
Muşmula (Mespilus germanica) yüksek miktarda B2, B1, C ve A vitamini içerir. Muşmula ayrıca tıbbi özellikleri için de kullanılır. Tanen, protein, doğal organik asitler ve düşük miktarda karbonhidrat içeren pektin içerir. Muşmulada bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olan kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Muşmulanın günlük tüketimi böbrek ve karaciğer rahat..
Etiketler: Muşmula Marmelatı
Muşmula (Mespilus germanica) yüksek miktarda B2, B1, C ve A vitamini içerir. Muşmula ayrıca tıbbi özellikleri için de kullanılır. Tanen, protein, doğal organik asitler ve düşük miktarda karbonhidrat içeren pektin içerir. Muşmulada bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olan kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Muşmulanın günlük tüketimi böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan insanlar için yararlıdır. Şimdi, muşmulanın faydaları nelerdir? Muşmula neye iyi geliyor? Gelin hep birlikte öğrenelim...Muşmulanın insan sağlığı açısından faydalarından bazıları şunlardır:
* Muşmula A ve C
vitaminlerine sahiptir. Muşmulada bulunan fenoller ve flavonoidler antioksidan
özelliklere sahiptir. Bu maddeler serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır, bu
da oksidatif ajan hücrelerini ortadan kaldırır. Muşmuladaki antioksidan
özellikler, kanser, katarakt, diyabet gibi dejeneratif değişiklikler riskini
azaltır. Ayrıca, meyveler beyin hücrelerini hafıza kaybından ve diğer nörolojik
hastalıklardan korur.
* Muşmula antioksidan
bakımından zengin bir meyvedir. Bu madde, DNA’ya ve hücrelerin parçalarına
zarar veren serbest radikallerin etkisinden koruyarak hücre dokusunu onarmaya
yardımcı olur. Antioksidanlar ayrıca yaşlanmayı yavaşlatma ve kalp
problemlerinin başlamasını önleme yeteneğine sahiptir.
* Muşmuladaki diyet
lifi veya çözünür lif önemli bir rol oynar, çünkü kabızlığı ve sıvı tutulumunu
önleyen doğal bir müshildir. Bu bileşik bağırsak geçiş süresini azaltır ve
dışkılama sürecini hızlandırır.
* Muşmulanın parçası
olan diğer bileşenler esansiyel yağ asitleridir. Bazıları sağlığa zararlıdır,
ancak bazıları birden fazla fayda sağlar. Farklı çalışmalar, muşmulada bulunan
linoleik asidin, özellikle meme, deri, karaciğer ve kolon gibi kanser oluşumunu
ve gelişimini engelleyebileceğini göstermiştir.
* Muşmulanın bileşiminde karbonhidratlar da bulunur, aslında 100 gram
muşmulanın, %25’inin karbonhidrat olduğu tahmin edilir. Karbonhidrat doğrudan
hücrelere, dokulara, organlara ve kaslara giden glikoza dönüşerek vücuda enerji
sağlar.
* Muşmulada bulunan
bir başka element bakırdır. Bu mineral, kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu
teşvik eder, kan damarlarının ve sinirlerin düzgün çalışmasına ve bağışıklık
sistemini güçlendirmeye, ayrıca vücudun demiri emmesine yardımcı olur.
* Muşmulanın yüksek
moleküler su içeriği, vücudun hidrasyonunu ve detoksifikasyonunu uyarır,
böylece vücuttaki toksinleri doğal olarak ortadan kaldırır.
* Muşmula, sağlıklı
bir bağışıklık sistemini destekleyen doğal bir antioksidan görevi gören
askorbik asit açısından da zengindir. Askorbik asit demir emilimini uyarır,
soğuk algınlığı ve diğer rahatsızlıklarla mücadelede oldukça etkilidir.