Giriş Yap Ya da Kayıt Ol
CloseKayıtlı Kullanıcıyım
Giriş Bilgileri
Hesabınız Oluşturuldu!
Tebrikler! Hesabınız başarılı bir şekilde oluşturuldu! Biköy Organik hesabınızı kullanmaya başlamadan önce hesabınızın onaylanması gerekiyor.
Hesabınız onaylandığında e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Eğer hesabınız ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Oturum Kapatıldı
Oturumunuz güvenli bir şekilde kapatıldı. Artık bilgisayarı güvenli bir şekilde terk edebilirsiniz.
Alışveriş sepetiniz kaydedildi, bir dahaki oturumunuz da kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Kastamonu Organik Siyez Unu
- 49,90 TL
- KDV Hariç: 49,90 TL
- Markalar Kışlı Organik Siyez Unu/Bulgur
- Ürün Kodu: KSTUSZUN 500 Gr
- Stok Durumu: Stokta var
- Teslimat Süresi 2 İş Günü İçinde Kargoya Verilir
SİYEZ BUĞDAYISiyez, binlerce yıl öncesine dayanan ve ilk ekili tahıl tanelerinden biri olan bir buğday çeşididir. Modern buğdaylardan birkaç yönden farklıdır. Protein açısından daha yüksektir ve karotenoidler bakımından daha zengindir. En önemlilerinden biri de daha az gluten içerir. Ayrıca gluten zincirleri daha kısadır.DNA parmak izi, siyez buğdayının evcilleştirilmesinin Türkiye'nin güneydo..
Etiketler: Kastamonu Organik Siyez Unu
SİYEZ BUĞDAYI
Siyez, binlerce yıl öncesine dayanan ve ilk ekili tahıl tanelerinden biri
olan bir buğday çeşididir. Modern buğdaylardan birkaç yönden farklıdır. Protein
açısından daha yüksektir ve karotenoidler bakımından daha zengindir. En
önemlilerinden biri de daha az gluten içerir. Ayrıca gluten zincirleri daha
kısadır.
DNA parmak izi, siyez buğdayının evcilleştirilmesinin Türkiye'nin güneydoğu
bölgesinde bulunan Karaca Dağ (Şanlıurfa) yakınlarında yapıldığını gösteren
kanıtlar içeriyor.
Her ne kadar siyez
buğdayı bin yıl önce bol miktarda bulunsa da,
bugünlerde ekimi sadece birkaç bölgeyle sınırlıdır. Son zamanlarda ise süper
yiyecek olarak yeniden popüler hale gelmiştir.
Neden sağlıklı buğday elde etmek bu kadar zor? Eğer siz daha çok mahsul
veren, hiç bir zararlının yemek istemeyeceği, daha az su isteyen ve daha kısa
sürede olgunlaşan bir buğday elde ederseniz. Tüm buğday çiftçileri gelip sizin
buğdaydan satın alıp ekimini yaparlar.
Birde buğday ürün verdiğinde kısır olursa, yani çiftçiler her yıl gelip
sizden tohum almak durumunda kalırsa… Parayı koyacak yer bulamazsınız. İşte bu
kadar kolay. Bu durumu fark eden gıda mühendisleri buğdayın genetiğini
değiştirip yukarıdaki özelliklere en yakın buğdayı ürettiler.
Bu kadar karlı olan bir ürünün ekimini yapmak çiftçi için daha mantıklı
dolayısıyla diğer buğdayları bulmak daha da zorlaşıyor. Çünkü her çiftçi daha çok
mahsul veren buğdayı ekiyor. Buğdayı bu hale getiren de daha çok para
kazanıyor.
Peki, bu buğday sağlıklı mı? Aman orasını düşünen mi var? Lezzetli mi, ucuz
mu biz ona bakıyoruz. Üç gün sonra vücutta oluşturacağı hastalıkları tedavi
etmek için servet harcamışım ne olacak? Üç günlük dünya boşver. İşte durumumuz
böyle...
Dr. Mark Hyman ve arkadaşlarının yaptığı bir araştırmaya göre, araştırma
Huffington Post’ta paylaşıldı, Amerikalılar ortalama her yıl yaklaşık 55 kilo
buğday unu tüketiyor.
Bizde böyle bir araştırma yok ama bizde bu değerlere yakınızdır. Çünkü obezite Avrupa birincisiyiz ve dünya sıralamamız Amerika’nın sırasının dibinde. Türkiye Dünya obezite sıralamasında 10. Amerika 5. sırada, aramızda sadece %3’lük bir fark var.
Endişe konusu sadece tüketilen buğday miktarı değil, aynı zamanda genetiği
ile oynanan bu buğdayın içinde bulunan, kilo almaya ve birçok hastalığa neden
olabilen gizli bileşenlere de sahip olmasıdır.
Bu yüzden hepimizde buğday göbeği var. Hatta Buğday Göbeği isimli bir kitap
var okumanızı öneriyorum.
Bugün tükettiğimiz buğday ürünlerinin çoğu, büyük dedelerimizin kullandığı
buğday olmasa da, bugün daha sağlıklı, sindirimi kolay ve açık bir şekilde
üstün bir alternatif olan siyez gibi bazı antik tahıllar var.
Siyez Unu, Siyez Buğdayı Nedir?
Diğer iki eski buğday, emmer ( farro ) ve kavuzlu buğday gibi, siyez
buğdayı da kabuklu bir buğdaydır. Bu antik tahıllar geleneksel tam buğdaydan
daha az gluten ve daha fazla besleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle siyez unu, tam buğday dan daha sağlık bir tahıldır.
Besin Değerleri
Siyez Unu Besin Değerleri |
|
100 gram için |
|
% Günlük Değer* |
|
Kalori
333 |
|
Yağdan Gelen Kalori: 15 |
|
Toplam Yağ 1.67 g |
2,57% |
Doymuş Yağ A. 0.0 g |
0% |
Sodyum 1 mg |
0,04% |
Karbonhidrat 66.67 g |
21,57% |
Lif 6.7 g |
26,80% |
Protein 13.33 g |
26,66% |
Vitamin B1 0.50 g · Vitamin B2 0.45 g |
|
Vitamin B3 4 mg · Demir 4.59 mg |
|
*Günlük alınması gereken 2000 kalorilik diyet için geçerlidir. Siyez Unu |