Giriş Yap Ya da Kayıt Ol
CloseKayıtlı Kullanıcıyım
Giriş Bilgileri
Hesabınız Oluşturuldu!
Tebrikler! Hesabınız başarılı bir şekilde oluşturuldu! Biköy Organik hesabınızı kullanmaya başlamadan önce hesabınızın onaylanması gerekiyor.
Hesabınız onaylandığında e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Eğer hesabınız ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Oturum Kapatıldı
Oturumunuz güvenli bir şekilde kapatıldı. Artık bilgisayarı güvenli bir şekilde terk edebilirsiniz.
Alışveriş sepetiniz kaydedildi, bir dahaki oturumunuz da kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Artizan Çörek Otlu Saganaki 300 Gr.
- 0,00 TL
- KDV Hariç: 0,00 TL
- Markalar Bikoy Organik
- Ürün Kodu: ÇTSGNK 300 Gr.
- Stok Durumu: 2 - 3 Gün
- Teslimat Süresi 2 İş Günü İçinde Kargoya Verilir
Sağan tahmin edebileceğinizi gibi dilimizdeki Sahan yani iki yanı kulplu küçük tavanın Yunanca adıdır. Saganaki Peynir olarak ünlenmiş Yunan mezesi bizdeki Hellim Peynirinin kızartılması gibi tüketilen, ismi üzerinde Sahanda Kızartılmış Peynirdir. Farklı olarak Saganaki Kefalotiri Peyniri ile yapılır ve hazırlanışı aşağıdaki gibidir. Ayrıca bu peynirin sade, kekikli, biberli, cevizli gibi..
Etiketler: Artizan Çörek Otlu Saganaki 300 Gr.
Sağan tahmin
edebileceğinizi gibi dilimizdeki Sahan yani iki yanı kulplu küçük tavanın
Yunanca adıdır. Saganaki Peynir olarak ünlenmiş Yunan mezesi bizdeki Hellim
Peynirinin kızartılması gibi tüketilen, ismi üzerinde Sahanda Kızartılmış
Peynirdir.
Farklı olarak Saganaki Kefalotiri Peyniri ile yapılır ve hazırlanışı aşağıdaki gibidir. Ayrıca bu peynirin sade, kekikli, biberli, cevizli gibi çeşitleri bulunur. Bu peynir, Ege kültüründe bilinen bir peynir çeşididir. Ülkemizde özellikle Ayvalık Cunda Adasında bu peyniri türlü çeşitleri ile üretilir. Zaten tuzlu bir peynir olan Saganaki hazırlarken ayrıca tuz ilave etmemenizi öneririz. Saganaki Peyniri kızartmadan kahvaltılık olarak da tüketebilirsiniz.
Saganaki Peyniri Kızartması Tarifi:
Peynirinizi bir parmak kalınlığında kesin, önce suya sonra una batırın, önceden kızdırılmış yağda kızartın. Peynirin akmaması ve fazla erimemesi için kontrol ederek sıkça çevirin. Kızardıktan sonra bir tabağa alın, üzerinde hafif zeytinyağı gezdirin, ve yanında limon, maydonoz, domates gibi süslerle servis yapın. Sıcak yemenizi tavsiye ediyoruz. Bazı ustalar ise hazırlarken undan sonra yumurtaya ve susama batırıyor ve ondan sonra kızgın yağda kızartıyorlar. Ayrıca Saganaki Peynir servis etmeden önce limon yerine üzerinde reçel gezdirerek de tüketilebiliyor. Zevkinize göre karar sizin.